lunes, 8 de octubre de 2007

l PUJADA AL MONTSIÀ Memorial Francesc Bort



El passat mes de setembre de 2006, Francesc Bort Juan va tenir un desafortunat accident de trànsit quan sortia de prestar els seus serveis com a bomber de professió, al Parc de Bombers d'Ulldecona, en el qual va deixar d'estar físicament entre nosaltres. Ell sempre va estar una persona molt activa, tan a nivell professional com lúdic, va estar sempre un ferm defensor i amant de la muntanya, participant durant tot l'any en Curses de Muntanya i Marxes de Resistència. Ara, no les pot realitzar ja, però en els nostres cors està fer alguna cosa per ell, com per exemple poder córrer per ell. És per això que, des de l'Agrupació Excursionista d'Alcanar, amb la col·laboració de coneguts, familiars i amics, s'ha decidit organitzar la I Pujada al Montsià. Memorial Francesc Bort (Madro). Una cursa i marxa de muntanya durant la qual es passarà per alguns dels llocs més emblemàtics del nostre terme i es coronarà el cim més alt i que dona nom a la nostra comarca, la Torreta del Montsià (765 m). Muntanya que Francesc sempre va estimar, respectar i, com no, cuidar.

Amb aquesta iniciativa el que s'intenta, a part de l'homenatge a Francesc, és potenciar la pràctica de l'esport i l'esport-salut, fent-lo més pròxim a la gent de les nostres comarques, ja que serà la primera cursa de muntanya que se realitza a la nostra comarca. També es recupera la modalitat de caminada popular, pretenent acostar a la gent el món de la muntanya, inculcant valors tan importants com el respecte per la naturalesa, la seva neteja, manteniment, companyerisme, autosuficiència, esforç de superació ..

La jornada de muntanya que estem organitzant esta dissenyada per a ser apta per a tothom. Els més exigents i atrevits poden provar de fer la cursa de muntanya, que us asseguro en tindran un bon record, ja que el recorregut és molt variat i exigent per a les cames. Per als que s'inicien al món de la muntanya o volen passar una jornada més suau i tranquil·la poden escollir la marxa popular amb un recorregut més curt i pla, però tot i així no menys interessant que la cursa de muntanya.


Amb motiu de la celebració d'aquesta cursa i marxa, que discorrerà per camins i senders de la serra de Montsià, a cavall entre els termes municipals d'Alcanar i Ulldecona, s'estan obrint nous senders, reobrint-ne d'altres que des de fa anys estaven perduts, i habilitant i condicionant tots els altres per on discorreran la cursa i la marxa. Tots els qui hem engegat aquest projecte estem fent un gran esforç humà per tirar-lo endavant, però ara necessitem altres ajuts que ja no estan tant a les nostres mans, per això li demanem la seva col·laboració.

Seria per a nosaltres una immensa satisfacció poder mantenir, establir i consolidar aquesta cursa i marxa de muntanya, perquè creiem que és una molt bona iniciativa i no oblidem que seria el millor homenatge que li podríem retre a Francesc Bort.