miércoles, 26 de septiembre de 2007

APEU,RITA LA CANTADORA

Sorita és una pintoresca població situada sobre un motinculo en la ribera dreta del Bergantes, a 657m. sobre el nivell del mar, i els seus edificis formen carrers irregulars amb empinats trams.
A si al cementiri del poble ban ser enterrada la popular tonadillera RITA LA CANTADORA, durant la guerra espanyola, la Seva mor es produeix de forma natural, durant l'atac de l'exercit fai-xite, i en la continua retirada del exercit republicà, també fem una petita volta pel santuari de la Balma
Santuari de la Verge de La Balma, està encastat a mitjan una mole pétrea que sembla faig de desplomar-se sobre la llera del Bergantes. En els límits d'Aragó, s'aixeca aquest Santuari, meitat edifici meitat gruta, compost d'església, hospedería i estació estiuenca. El Santuari excavat en la roca viva presenta façana amb balconades, balustres i envans de cañizo i calç. Traspassada la porta d'entrada, llarga escalinata ascendeix fins a la hospedería. A banda i banda de la seva porta d'accés sengles escales conduïxen al pis superior on hi ha diverses dependències, destacant la cridada "sala de les danses", de majors dimensions i amb arcs de mig punt.
Ramon Blanch, es el conductor del programa, on ens conta i mostra el lloc on fou soterrada la tonadillera

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.